Документ про реагування на порушення режиму тиші можуть прийняти 28 квітня – Кравчук

Читать на русском
Зараз проект доопрацьовується і вдосконалюється експертами, обговорюватися він буде 27 квітня.
Леонід КравчукГлавком

Запропонований Україною проєкт про узгодження Доповнення до заходів щодо посилення режиму припинення вогню на Донбасі буде обговорюватися на засіданні ТКГ 27 квітня, і вже 28 квітня може бути прийнятий.

Про це розповів глава української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук в ефірі телеканалу «Дом».

«Його мета - посилити контроль за дотриманням режиму припинення вогню, зокрема, за допомогою місії ОБСЄ, чиї спостерігачі присутні на Донбасі. Друге - санкції, покарання тих, хто порушив режим тиші. Третє - як тільки є порушення, є загиблі, будь-яка сторона може зажадати негайно зібрати робочу групу, щоб обговорити та вжити заходів. Негайно. Протягом 12 годин», - розповів Кравчук.

Зараз проєкт доопрацьовується і вдосконалюється експертами, обговорюватися він буде 27 квітня.

Війна, яка не відбулася: чи забув Путін про УкраїнуРосійські війська будуть відведені від кордонів з Україною, але це не означає, що нашу країну залишать у спокої.

«Якщо вони прийдуть до якогось позитивного висновку, ми його обговоримо на загальній ТКГ 28 квітня і приймемо цей документ. Це буде, я вважаю, дуже важливий крок до встановлення миру на Донбасі», - зазначив він.

Нагадаємо, минулого тижня президент України Володимир Зеленський запропонував президенту РФ Володимиру Путіну провести зустріч на Донбасі - на тлі ескалації збройного конфлікту.

У відповідь Путін заявив, що Україна перед «обговоренням проблем Донбасу» повинна провести переговори з «ДНР» і «ЛНР». Також він додав, що готовий прийняти Зеленського в Москві, але не для обговорення Донбасу, а з питань «двосторонніх відносин».

Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що Зеленський ніколи не поїде до Путіна в Москву обговорювати Донбас. Для цього є нейтральні країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: