Президент Зеленський запропонував Путіну зустріч на Донбасі

Читать на русском
У ТКГ обговорювалося відновлення режиму повного припинення вогню, але Росія відмовилася підтримати спільну заяву
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив відеозвернення, основною думкою якого стала пропозиція президенту РФ Володимиру Путіну провести зустріч на Донбасі.

Про це йдеться у відеозверненні Зеленського, яке присвячене російській агресії.

«Окремо я хочу звернутися до нашого північного сусіда. Одного разу Президент РФ сказав: якщо бійка неминуча - потрібно бити першим. Але, по-моєму, сьогодні кожен лідер зобов'язаний розуміти, що бійка не може бути неминучою, коли мова йде не про підворітті та хуліганів, а про реальну війну і мільйони людських життів», - заявив він.

Залізна завіса 2.0: які наслідки для України матимуть дипломатичні війни із РосієюЗ якою метою Росія ініціює дипломатичні війни із ЄС та до чого слід бути готовій Україні ‒ аналізував політолог Олександр Радчук.

Зеленський підкреслив, що протягом двох днів на засіданнях радників нормандської четвірки та підгрупи з безпеки в ТКГ обговорювалося відновлення режиму повного припинення вогню, але Росія відмовилася підтримати спільну заяву.

«При цьому прозвучала пропозиція зустрітися на лінії розмежування, щоб максимально точно побачити та зрозуміти ситуацію. А що ж мені розуміти? Я прекрасно все розумію. Я щомісяця там буваю. Пане Путін, я готовий піти ще далі й запропонувати вам зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна. Слава Україні!» - підсумував своє відеозвернення Зеленський.

Також Зеленський згадав, що Україна не хоче війни, проте готова до неї, і закликав громадян дотримуватися інформаційної гігієни та не піддаватися на провокації. Крім того, Президент відзначив підтримку України з боку міжнародного співтовариства.

Нагадаємо, наступна зустріч політичних радників у нормандському форматі може пройти безпосередньо на лінії розмежування між Україною та ОРДЛО на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: