Росія запропонувала влаштувати нормандську зустріч на Донбасі

Читать на русском
Росія запропонувала Україні, Німеччині та Франції до 27 квітня провести нормандські переговори на Донбасі. Крім того - за участю так званих ДНР і ЛНР.
Дмитро Козакфото ТАСС

Росія запропонувала Україні, Німеччині та Франції провести наступні нормандські переговори на Донбасі за участю так званих «ДНР» і «ЛНР».

Про це заявив заступник голови адміністрації президента Росії Дмитро Козак, передають РІА Новини у п'ятницю, 23 квітня.

Війна, яка не відбулася: чи забув Путін про УкраїнуРосійські війська будуть відведені від кордонів з Україною, але це не означає, що нашу країну залишать у спокої.

«Підтверджую свою пропозицію про можливість проведення таких переговорів безпосередньо в зоні конфлікту за участю представників України та окремих районів Донецької та Луганської областей», - сказав Козак.

Він уточнив, що пропонує Франції і Німеччини обговорити питання перемир'я на Донбасі до 27 квітня. Також він вважає, що на зустрічі повинні бути представники самопроголошених республік.

«Жоден конфлікт в світі не може бути вирішений політичними невійськовим шляхом без досягнення прямих політичних домовленостей між сторонами конфлікту», - додав Козак.

Нагадаємо, на цьому тижні президент України Володимир Зеленський запропонував президенту РФ Володимиру Путіну провести зустріч на Донбасі - на тлі ескалації збройного конфлікту.

У відповідь Путін заявив, що Україна перед «обговоренням проблем Донбасу» повинна провести переговори з «ДНР» і «ЛНР». Також він додав, що готовий прийняти Зеленського у Москві, але не для обговорення Донбасу, а щодо питань «двосторонніх відносин».

Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що Зеленський ніколи не поїде до Путіна в Москву обговорювати Донбас. Для цього є нейтральні країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: