Франція може оживити нормандський формат – Кулеба

Читать на русском
Глава МЗС України також нагадав, що нинішня ескалація значно відрізняється від попередніх.
Дмитро Кулебаmfa.gov.ua

Франція може значним чином вплинути на пожвавлення переговорів у нормандському форматі, присвячених врегулюванню ситуації на Донбасі.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в розмові зі своїм колегою з Франції Жаном-Івом Ле Дріаном, повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

«Дмитро Кулеба висловив переконання, що Франція здатна оживити зусилля Нормандського формату з мирного врегулювання. Жан-Ів Ле Дріан підтвердив: французька сторона зацікавлена в тому, щоб Нормандський формат залишався дієвим і результативним», - йдеться в повідомленні.

Глава МЗС України також нагадав, що нинішня ескалація значно відрізняється від попередніх.

«Нинішня ескалація містить загрозливий елемент, якого ми раніше не спостерігали. Йдеться про численні заяви офіційних російських чиновників, які мало не щодня відкрито загрожують Україні війною і публічно міркують про знищення нашої держави. Ми розглядаємо їх як визнання в агресивних намірах», - заявив Кулеба.

Нагадаємо, раніше відбулися переговори Путіна, Меркель і Макрона – без участі Володимира Зеленського. Темою розмови, в тому числі була війна на Донбасі.

Прессекретар Зеленського Юлія Мендель прокоментувала переговори Путіна, Меркель і Макрона.

Пізніше Україна запросила переговори президента Володимира Зеленського з російським колегою Володимиром Путіним у складі нормандської четвірки, але отримала відмову.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: