Наступна зустріч нормандського формату може пройти на лінії розмежування

Читать на русском
Основним питанням переговорів стало обговорення практичних кроків, необхідних для дотримання режиму припинення вогню.
Нормандський форматEPA - European Pressphoto Agency

Наступна зустріч політичних радників у нормандському форматі може пройти безпосередньо на лінії розмежування між Україною та ОРДЛО на Донбасі.

Про це повідомляє українська делегація для участі в Тристоронній контактній групі у своєму Facebook.

Основним питанням переговорів у форматі відеоконференції 19 квітня стало обговорення практичних кроків, необхідних для дотримання режиму повного і всеосяжного припинення вогню.

«Всі сторони підтвердили своє прагнення до дотримання режиму повного і всеосяжного припинення вогню», - йдеться в повідомленні.

В ході переговорів було висунуто пропозицію провести наступну зустріч політичних радників безпосередньо на лінії розмежування, щоб необхідні рішення були прийняті в конкретних умовах. У зв'язку з цим політичній підгрупі ТКГ доручили опрацювати заходи удосконалення механізму контролю за дотриманням режиму припинення вогню.

Нагадаємо, зустріч «нормандських радників» анонсував президент Володимир Зеленський в Парижі після переговорів з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Раніше відбулися переговори Путіна, Меркель і Макрона – без участі Володимира Зеленського. Темою розмови, в тому числі була війна на Донбасі.

Пізніше повідомлялося, що найближчим часом повинні пройти переговори у форматі Україна – Франція - Німеччина, на яких не буде представника РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: