Нормандський формат може бути розширений за рахунок США – Резніков

Читать на русском
США мають повне моральне і фізичне право взяти участь у переговорах по Донбасу на рівні ТКГ і нормандського формату
Олексій РезніковЛівий берег

Сполучені Штати, як член ОБСЄ і гарант Будапештського меморандуму, можуть і повинні взяти участь у переговорах по Донбасу на рівні як мінімум «Нормандського формату» і Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр – міністр з питань тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в ефірі телеканалу «Україна 24».

Загроза чи залякування: що відбувається на кордоні України з РФЧому Росія стягує війська до кордону з Україною та чи можливе повномасштабне вторгнення на Донбасі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

«Триває публічно - на рівні України - мова про те, що участь США є абсолютно можливою і прийнятною на різних рівнях. Починаючи з того, що США є членом ОБСЄ, в тому числі донором ОБСЄ, оскільки, як і інші країни ОБСЄ, сплачують туди свої внески. Тому, станом на сьогодні, США, як учасник Будапештського меморандуму, а це і моральне, і юридичне їх право, можуть починати працювати як в «Нормандському форматі», так і на рівні послів і координаторів Тристоронньої контактної групи», - заявив він.

Нагадаємо, 31 березня канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон і російський президент Володимир Путін під час онлайн-конференції серед іншого обговорили ескалацію на сході України; при цьому президента України Володимира Зеленського до обговорення ситуації на Донбасі не запрошували.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: