Венедіктова оцінила перспективи кримінальної справи проти Медведчука

Читать на русском
Слова Венедіктової відносяться до справи, яку відкрито по нафтопродуктопроводу, що раніше належав Медведчуку
Ірина Венедиктоваcensor.net

Кримінальне провадження проти народного депутата від партії ОПЗЖ Віктора Медведчука є цілком перспективним, і може призвести до того, що нардепа посадять.

Про це заявила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова в ефірі програми «Право на владу».

Слова Венедіктової відносяться до справи, яка відкрита по нафтопродуктопроводу, що раніше належав Медведчуку. Генпрокурор зазначила, що прокурори, які займаються цією справою, постійно працюють для досягнення результату.

«Я не можу говорити якісь певні речі, тому що це мій суб'єкт. Будь-який народний депутат - це мій суб'єкт. Підозру буду підписувати я. Можемо (посадити Медведчука – ред.)? Так, можемо. Чи бачу перспективу? Так, бачу. Працюють правоохоронні органи? Працюють. Слідство триває. Коли ми вийдемо на процесуальний документ, підписаний Генеральним прокурором Венедиктовою? Дату я вам назвати не можу», - сказала вона.

Раніше ВАКС заарештував частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок». До цього президент України Володимир Зеленський наклав санкції на народного депутата Віктора Медведчука, в тому числі через його контроль над зазначеним нафтопроводом. Також в указі президента вирішено націоналізувати цю трубу.

Як відомо, НАБУ розслідує факт заволодіння частинами нафтопродуктопроводів «Самара-Західний напрямок» та «Грозний-Армавір-Трудова». Ці трубопроводи були побудовані за часів СРСР і перебували в загальносоюзній власності. Після проголошення незалежності трубопроводи протяжністю 1433 км повинні були перейти у власність України. Однак посадові особи дочірнього підприємства «ПрикарпатЗахідтранс» російської акціонерної компанії «Транснафтопродукт» їх не віддали. Станом на 1 листопада 1992 року вартість майна становила 8,18 млн доларів.

У 2011 році Господарський суд Рівненської області задовольнив позов заступника генерального прокурора і витребував частини нафтопродуктопроводів у російської компанії, визнавши право власності за Україною. Апеляційний та Вищий господарський суд у 2014-2015 роках рішення підтвердили. Однак 21 квітня 2015 року суддя Господарського суду Рівненської області Ярослава Гудзенко за одне засідання за заявою «Прикарпатзахідтрансу» про перегляд за нововиявленими обставинами це рішення скасувала.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: