ВАКС заарештував «нафтопровід Медведчука»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув клопотання детектива і прокурора САП про накладення арешту на частину нафпродуктопроводу.

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на майно технологічного комплексу розташованої на території України частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок», яким нібито володіє народний депутат Віктор Медведчук.

Про це повідомляють прес-служби Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«ВАКС суд за клопотанням детективів НАБУ та прокурорів САП наклав арешт на майно технологічного комплексу розташованої на території України частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок». Ухвалою слідчого судді ВАКС від 23 лютого 2021 року заборонено розпорядження, відчуження та користування об’єктами та лінійними ділянками, які безпосередньо задіяні у забезпеченні виробничої діяльності згаданого комплексу», – інформують у бюро.

Як повідомляють в САП, вказаний нафтопровід передається в управління Національного агентства з питань розшуку та менеджменту активів (АРМА), а до визначення управителя цим майном із боку АРМА воно перебуватиме на відповідальному зберіганні АТ «Уктранснафта».

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру експерту, який допоміг забрати з державної власності частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара–Західний напрямок».

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський і Рада нацбезпеки та оборони запровадили санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко за фінансування тероризму. Санкції також торкнулися оточення Медведчука - 19 юридичних та 8 фізичних осіб, з них п'ятеро - громадяни Росії.

Окрім того, РНБО доручила повернути в державну власність частину дизельного нафтопроводу «Самара - Західний напрямок». Пізніше почалася процедура націоналізації зазначеного нафтопроводу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: