Апеляція ВАКС залишила заарештованою «трубу Медведчука»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні скарги представника власника майна на накладений арешт.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила заарештованою розташовану на території України частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок», якою нібито володіє народний депутат Віктор Медведчук.

Таке рішення 16 березня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Апеляційну скаргу адвоката Галишина С.О. в інтересах ТОВ «Прикарпатзахідтранс» – залишити без задоволення. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 23 лютого – залишити без змін», – ідеться в рішенні.

Як відомо, 24 лютого ВАКС наклав арешт на частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» і передав його в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів.

Не погодившись з таким рішенням, адвокат в інтересах «Прикарпатзахідтранс» подав скаргу. На його думку, НАБУ і САП не надали доказів того, що арештоване майно набуте в результаті вчинення кримінальних правопорушень або є речовим доказом. Адвокат вказав, що у справі вже майже чотири роки триває розслідування і нікому з службових осіб ТОВ «Прикарпатзахідтранс» чи іншим особам не вручено повідомлення про підозру у заволодіння майном. Також він вважає, що у справі закінчилися строки давності.

Однак, судді залишили скаргу без задоволення. Вони вказали, що експерту було повідомлено про підозру у цій справі через можливу допомогу у скасуванні рішення про націоналізацію «труби Медведчука». До того ж, прокурором САП було надано докази

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру експерту, який допоміг забрати з державної власності частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара–Західний напрямок».

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський і Рада нацбезпеки та оборони запровадили санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко за фінансування тероризму. Санкції також торкнулися оточення Медведчука - 19 юридичних та 8 фізичних осіб, з них п'ятеро - громадяни Росії.

Окрім того, РНБО доручила повернути в державну власність частину дизельного нафтопроводу «Самара - Західний напрямок». Пізніше почалася процедура націоналізації зазначеного нафтопроводу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: