Україна націоналізувала нафтопровід, що належав Медведчуку

Читать на русском
Нафтопровід ПрикарпатЗахідтранс, що належав раніше Віктору Медведчуку, переходить у власність держави відповідно до указу про санкції
Ілюстративне фотоreport.if.ua

Президент Володимир Зеленський, ввівши в дію рішення Ради Національної безпеки та оборони України від 19 лютого щодо санкцій, поклав початок поверненню нафтопроводу «ПрикарпатЗахідтранс» в державну власність.

Як передає «Укрінформ» з посиланням на урядові документи, в указі йдеться, що необхідно «визнати, що бездіяльність Кабінету Міністрів призвела до втрати державного контролю за цими об'єктами».

Контролювати та відповідати за повернення нафтопроводу державі будуть Уряд і Служба безпеки України. Офісу Генерального прокурора спільно з НАБУ рекомендовано забезпечити захист інтересів держави щодо прав власності на ці нафтопродуктопроводи. Активи будуть передані у тимчасове зберігання компанії «Укртранснафта».

Загальна протяжність нафтопроводу, який повертається у власність держави, становить 1433 км. До рішення про введення санкцій нафтопровід належав Віктору Медведчуку.

Нагадаємо, Україна запровадила санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко за фінансування тероризму. Санкції також торкнулися оточення Медведчука - 19 юридичних та 8 фізичних осіб, з них п'ятеро - громадяни Росії.

Окрім того, РНБО доручила повернути в державну власність частину дизельного нафтопроводу «Самара - Західний напрямок».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: