«Труба Медведчука»: підозрюваному експерту продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків підозрюваного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 9 червня строк дії обов'язків колишній заступниці директора з будівництва державного підприємства «Український державний науково-дослідний і проєктний інститут азотної промисловості і продуктів органічного синтезу» Ользі Конопліній, яку НАБУ і САП підозрюють у допомозі забрати у держави частину нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок».

Таке рішення 9 квітня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС визначив заставу Конопліній з покладанням низки обов'язків. У зв'язку з наближенням дати завершення їх дії прокурор САП просив продовжити обов'язки. Суддя клопотання задовольнила і продовжила до 9 червня дію таких обов'язків: прибувати за першою вимогою; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватись від будь-якого спілкування зі свідками, посадовими особами ТОВ «Прикарпатзахідтранс» та здати на зберігання закордонні паспорти.

Раніше ВАКС наклав арешт на частину нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок» і передав його в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів. Пізніше апеляційна палата ВАКС залишила це рішення без змін.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили експертці про підозру у зловживанні повноваженнями та у введенні в оману суду. За версією НАБУ, підозрювана склала завідомо недостовірний висновок, який став підставою для винесення рішення Господарського суду Рівненської області, який у серпні 2017 року відмовив у визнанні права власності на частину нафтопродуктопроводів «Самара – Західний напрямок» за державою. На думку детективів, експертка винесла цей висновок в інтересах ТОВ «Прикарпатзахідтранс», яке отримало у власність частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: