Заволодіння нафтопроводом: суд не зняв арешт з майна компанії

Читать на русском
Антикорупційний суд не побачив підстав для скасування арешту з нерухомості закордонної компанії, що фігурує у справі.

Суд залишив заарештованим майно компанії International Trading Partners AG, яке є предметом розслідування Національного антикорупційного бюро про заволодіння частинами нафтопродуктопроводів «Самара-Західний напрямок» та «Грозний-Армавір-Трудова».

Таке рішення 4 грудня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

25 липня суд наклав арешт на комплекс будівель в селі Росош Свалявського району Закарпатської області, а саме: промблок загальною площею 238,8 кв.м; підпірну насосну загальною площею 1 178,6 кв. м; магістральну насосну загальною площею 796,4 кв.м; дві камери регулятора тиску; прохідну загальною площею 15 кв. м; водопровідну насосну загальною площею 71,2 кв.м; насосну піногасіння загальною площею 50,9 кв. м; озонаторну загальною площею 63,7 кв.м; насосну з операторною загальною площею 46,3 кв.м; блок вторинної очистки загальною площею 24,5 кв.м, а також технологічні колодязі; шлаконакопичувачі; басейн допоміжного відстою; буферні резервуари, які належать на праві приватної власності International Trading Partners AG.

Не погодившись з таким рішенням, представник International Trading Partners AG подав клопотання про зняття арешту. Проте суд відмовив у його задоволенні.

Як відомо, НАБУ розслідує факт заволодіння частинами нафтопродуктопроводів «Самара-Західний напрямок» та «Грозний-Армавір-Трудова». Ці трубопроводи були збудовані за часів СРСР і перебували у загальносоюзній власності. Після проголошення незалежності трубопроводи протяжністю 1 433 км мали перейти у власність України. Однак службові особи дочірнього підприємства «Прикарпатзахідтранс» Російської акціонерної компанії «Транснафтопродукт» їх не віддали. Станом на 1 листопада 1992 року вартість майна становила 8,18 млн доларів.

У 2011 році Господарський суд Рівненської області задовольнив позов заступника Генерального прокурора і витребував частини нафтопродуктопроводів у російської компанії, визнавши право власності за державою Україна. Апеляційний та Вищий господарський суд у 2014-2015 роках рішення підтвердили. Втім 21 квітня 2015 року суддя Господарського суду Рівненської області Ярослава Гудзенко за одне засідання за заявою «Прикарпатзахідтрансу» про перегляд за нововиявленими обставинами це рішення скасувала.

Нагадаємо, НАБУ розслідує продаж Одеською облрадою дачі Маразлі. Також детективи розслідують продаж Нацагентством землі на Одещині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: