Зеленський створив комісію для відбору суддів у КСУ

Читать на русском
На Андрія Єрмака покладається обов'язок протягом 10 днів сформувати і представити президенту персональний склад комісії
Конституційний суд УкраїниLexInform

Президент Володимир Зеленський створив комісію для відбору нових суддів до складу Конституційного Суду України замість звільнених Олександра Тупицького та Олександра Касмініна.

Про це йдеться в указі президента № 167/2021.

Указом на голову офісу президента України Андрія Єрмака покладається обов'язок протягом 10 днів сформувати та представити президенту персональний склад комісії.

Політична зацікавленість: чому змінили вимоги до кандидатів на посаду судді КСУЧому нардепи змінили вимоги до кандидатів, які претендують на посаду судді КСУ, читайте в матеріалі Слово і діло.

Також цим же указом оголошується таким, що втратив чинність, Указ Президента України від 4 жовтня 2017 року № 306 «Про конкурсну комісію для здійснення відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України щодо осіб, яких призначає Президент України».

Нагадаємо, наприкінці грудня президент Володимир Зеленський відсторонив голову КСУ Тупицького від посади судді. 26 лютого президент продовжив термін відсторонення Тупицького.

А 27 березня Зеленський скасував указ Віктора Януковича про призначення Тупицького суддею КСУ. Також був скасований указ і про призначення суддею Олександра Касмініна.

Тупицький і Касмінін оскаржили цей указ самі, також це зробила група нардепів через КСУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: