КСУ визнав неконституційним зменшення пенсій для чорнобильців

Читать на русском
Конституційний суд України визнав неконституційним зменшення мінімального розміру пенсій для чорнобильців.
Фото з відкритих джерел.

У середу, 7 квітня, Конституційний суд України визнав неконституційним зменшення мінімального розміру пенсій для чорнобильців.

Про це повідомила представниця Верховної ради у КСУ Ольга Совгиря.

Як нардепи-кандидати в президенти голосували за пільги для чорнобильцівДоплати тим, хто працює в зоні відчуження, пенсії вдовам ліквідаторів та урівняння в правах з чорнобильцями жертв інших техногенних катастроф ухвалила Рада. Як за ці зміни законодавства голосували нардепи-кандидати в президенти?

«Конституційний Суд сьогодні ухвалив перше із початку конституційної кризи рішення за конституційною скаргою щодо неконституційності окремих положень Закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Згідно із зазначеним Законом з 2015 року було змінено методику визначення розміру пенсій, які призначались за цим Законом. У конституційній скарзі стверджувалось, що таким чином було суттєво зменшено гарантований державою мінімальний розмір пенсій, що свідчить про порушення зобов’язань держави щодо забезпечення соціального захисту заявників. Конституційний Суд погодився із позицією скаржників», - написала Совгиря.

За її словами, конституційна скарга перебувала на розгляді КСУ з вересня 2018 року.

Нагадаємо, Кабмін раніше ухвалив розпорядження, яким на 180 мільйонів гривень збільшили видатки на потреби чорнобильців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: