Укази Зеленського щодо Тупицького оскаржили в КСУ

Читать на русском
Укази президента Володимира Зеленського щодо звільнення Тупицького і Касмініна оскаржили в КСУ нардепи від Батьківщини і Євросолідарності.
Ольга Совгиряфото facebook.com/olga.sovgiria

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Група нардепів оскаржила у Конституційному суді укази президента України Володимира Зеленського, якими він відсторонив Олександра Тупицького з посади голови КСУ, а також звільнив його і Олександра Касмініна з посад суддів КСУ.

Про це повідомила нардеп фракції «Слуга народу», представник ВР в КСУ Ольга Совгиря в Telegram у четвер, 8 квітня.

Двовладдя та конституційна криза: чим загрожує звільнення Тупицького та КасмінінаЗеленський звільнив Тупицького та Касмініна з КСУ, чи законне таке рішення та які його наслідки.

«До Конституційного суду надійшло конституційне подання групи народних депутатів, в якому оскаржено конституційність указів Президента України про відсторонення з посади Тупицького О. та про звільнення з посади Тупицького О. та Касмініна О.», - написала вона.

Як уточнюється на сайті КСУ, подання подали 49 народних депутатів (представники «Батьківщини» та «Європейської солідарності»).

У своєму поданні нардепи просять перевірити відповідність Конституції України указів президента «Про відсторонення від посади судді Конституційного Суду України» від 29 грудня 2020 року, «Про відсторонення від посади судді Конституційного Суду України» від 26 лютого, «Про деякі питання забезпечення національної безпеки України» від 27 березня 2021 року.

Нагадаємо, наприкінці грудня президент Володимир Зеленський відсторонив главу КСУ Тупицького з посади судді. 26 лютого президент продовжив термін відсторонення Тупицького.

А 27 березня Зеленський скасував указ Віктора Януковича про призначення Тупицького суддею КСУ. Також було скасовано указ і про призначення суддею Олександра Касмініна.

Тупицький і Касмінін оскаржили цей указ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: