Тупицького не пустили на спецзасідання КСУ щодо його звільнення

Читать на русском
Олександра Тупицького охорона не пустила на спецзасідання, яке він сам скликав через указ Зеленського про скасування його призначення суддею КСУ.
Олександр Тупицькийфото 5.ua

Відстороненого голову Конституційного суду Олександра Тупицького не пустили на спецзасідання, яке він сам скликав через указ президента Володимира Зеленського про скасування його призначення суддею КСУ.

Трансляцію під будівлею суду вів телеканал «Прямий».

Двовладдя та конституційна криза: чим загрожує звільнення Тупицького та КасмінінаЗеленський звільнив Тупицького та Касмініна з КСУ, чи законне таке рішення та які його наслідки.

Так, сьогодні вдень Тупицький прийшов до будівлі КСУ і повідомив працівникам Держохорони, що судді КСУ отримали його розпорядження про скликання спецзасідання. Однак охоронці його не пропустили.

Він дав зрозуміти, на засіданні має бути таємне голосування серед суддів КС, у ході якого повинні вирішити, чи звільнять судді його з посади голови КСУ. Тупицький вважає, що указ президента не має юридичних наслідків, але засідання він все ж призначив.

У відповідь охоронець заявив, що «при всій повазі, допустити його до будівлі суду не можуть».

Після цього Тупицький заявив, що оскільки його не пускають, то «нічого не залишається, як продовжити бути головою КС» і поїхав.

Пізніше стало відомо, що спецзасідання КСУ, на якому повинні були вирішити - чи звільняти Олександра Тупицького і Олександра Касмініна з посад суддів у зв'язку з указом Зеленського, не відбулося.

Нагадаємо, наприкінці грудня президент Володимир Зеленський відсторонив голову КСУ Тупицького з посади судді. 26 лютого президент продовжив термін відсторонення Тупицького.

А 27 березня Зеленський скасував указ Віктора Януковича про призначення Тупицького суддею КСУ. Також було скасовано указ і про призначення суддею Олександра Касмініна.

Тупицький і Касмінін оскаржили цей указ самі, також це зробила група нардепів через КСУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: