У Європарламенті закликали до нових санкцій проти Росії через Україну

Читать на русском
Одним з можливих важелів тиску на Росію в Європарламенті назвали російський проєкт газопроводу Північний потік-2
ЄвропарламентAP Photo

Європа повинна ввести найжорстокіші санкції проти Росії, яка винна в загостренні ситуації на кордонах України, куди Кремль стягнув маси військ. Ідеальним варіантом стала б заморозка рахунків російських олігархів в європейських банках, або відключення РФ від міжнародної платіжної системи SWIFT.

Про це заявив глава фракції консервативної Європейської народної партії (EVP) в Європарламенті Манфред Вебер 11 квітня, повідомляє Deutshe Welle.

Примітно, що Вебер, який закликає до жорстокого санкційного тиску на Росію в разі продовження Москвою своєї агресивної політики, є заступником голови правлячої партії Німеччини Християнсько-Демократичний союз, в лавах якої перебуває і канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Загроза чи залякування: що відбувається на кордоні України з РФЧому Росія стягує війська до кордону з Україною та чи можливе повномасштабне вторгнення на Донбасі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

До речі, одним з можливих важелів тиску на Росію Вебер називає російський проєкт газопроводу «Північний потік-2», добудова якого знаходиться на завершальній стадії.

«Путін повинен знати ціну своїм діям», - додав німецький політик.

Нагадаємо, в Генштабі заявили, що на окупованих Росією територіях України знаходиться до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

На Заході виявили ряд підтверджень того, що Росія активно перекидає на кордон з Україною масу військової техніки, при цьому маскуючи її номери. Серед них виявили сумнозвісну 76-ту гвардійську десантно-штурмову дивізію з Пскова, а також важкі вогнеметні системи - неконвенційну зброю.

У Кремлі заявили, що російська армія нібито нікому не загрожує і буде перебувати біля кордонів стільки, скільки забажає - поки президент РФ Володимир Путін не віддасть інший наказ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: