Тільки Путін вирішує, скільки стоятимуть біля українських кордонів війська РФ – Пєсков

Читать на русском
Пєсков знову заявив, що російські війська будуть перебувати там, де їм потрібно, оскільки всі пересування відбуваються на території РФ
Дмитро ПєсковФото РІАН

У Кремлі прокоментували обурення заходу перекиданням військ Росії до українських кордонів. Російська армія нібито нікому не загрожує і буде перебувати біля кордонів стільки, скільки забажає - поки президент РФ Володимир Путін не віддасть інший наказ.

Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, повідомляє «Інтерфакс».

«Ще раз повторюю те, що я вже говорив неодноразово - Росія нікому не погрожувала і не загрожує, ні для кого не становить загрози. Російські збройні сили знаходяться там на території Російської Федерації, де це визнано необхідним і доцільним», - заявив Пєсков.

На питання про те, як довго ще російські військові будуть перебувати біля кордонів України, Пєсков відповів, що стільки, скільки буде потрібно.

Загроза чи залякування: що відбувається на кордоні України з РФЧому Росія стягує війська до кордону з Україною та чи можливе повномасштабне вторгнення на Донбасі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

«Так довго, наскільки це знову ж таки буде визнано доцільним нашим військовим керівництвом і верховним головнокомандувачем», - додав він.

Нагадаємо, в Генштабі заявили, що на окупованих Росією територіях України знаходиться до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

На Заході виявили ряд підтверджень того, що Росія активно перекидає на кордон з Україною масу військової техніки, при цьому маскуючи її номери. Серед них виявили сумнозвісну 76-ту гвардійську десантно-штурмову дивізію з Пскова, а також важкі вогнеметні системи - неконвенційну зброю.

Прессекретар РФ Дмитро Пєсков заявив, що активність російських військ біля кордонів України - це внутрішня справа Росії, якою ніхто не повинен цікавитися.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: