У ТКГ назвали кількість заручників, утримуваних бойовиками на Донбасі

Читать на русском
Точна цифра людей, яких утримують бойовики, досі не відома, а заручники часто знаходяться в різних локаціях
Олексій Арестовичhromadske.ua

На окупованій частині Донбасу проросійські бойовики, згідно з інформацією Тристоронньої контактної групи, утримують у якості заручників до 300 осіб. Розраховувати на їх передачу Україні поки що не варто.

Про це заявив радник з інформаційної політики глави української делегації в ТКГ Олексій Арестович, повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, гуманітарна підгрупа ТКГ обговорює питання звільнення заручників, але про новий обмін мова поки не йде.

«Гуманітарна група постійно говорить на цю тему. Поки перспективи марні. Тому також прив'язується до політичних питань. Поки нікого не можемо ... Ми постійно пропонуємо, надаємо щомісяця наші списки... Є частина людей, які містяться в їх «пенітенціарній системі», є такі, які містяться в таких в'язницях, як «Ізоляція». Тобто фактично в нелегальній в'язниці. Ті хоч якусь подобу мають. Вони також нелегітимні, нелегальні, але мають подобу стійкої виправної установи», - розповів Арестович.

Він додав, що точна цифра людей, яких утримують бойовики, досі не відома, а заручники часто знаходяться в різних локаціях - чи то в катівнях на окупованій території, чи то в російських в'язницях.

«Там треба все уточнювати. 260-240 осіб, як кажуть, за різними даними, як рахувати. Є й інші цифри. Тобто це ще те, як їх встановлювати. Є частина людей і дуже велика, яка була захоплена в Донбасі, а зараз ми підозрюємо, що вони знаходяться в Російській Федерації. Тобто це складна ситуація», - зазначив радник.

Нагадаємо, омбудсмен Людмила Денісова заявляла, що в окупованому Росією Криму, а також в катівнях проросійських бойовиків на Донбасі незаконно утримуються силою не менше 376 громадян України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: