Росія перекидає до кордонів України важкі вогнеметні системи – журналіст

Читать на русском
ТОС-1 - бойова машина, яка прекрасно проявляє себе в локальних конфліктах, проте була б абсолютно безпорадна в умовах тотальної війни
ТОС-1А «Солнцепек» - те ж, що і «Буратіно», тільки снарядів меншеВідкрите джерело

У російському Воронежі зафіксована відправка в напрямку України зразків російського важкого артилерійського озброєння - імовірно важких вогнеметних систем ТОС-1 «Буратіно» або її модифікації ТОС-1А «Солнцепек».

Про це написав у своєму Twitter німецький журналіст-розслідувач Юліан Репке.

«Воронеж сьогодні. Путінський режим відправляє свою страшну конвенційну зброю в напрямку України», - сказано в пості.

Репке забезпечив свій пост фотографіями, на яких зображено транспортування ТОС на танкотранспортерних вантажівках.

ТОС-1 «Буратіно» та його модифікація ТОС-1А «Солнцепек» - створена на базі танка Т-72 важка артилерійська система залпового вогню, призначена для знищення легкоброньованої техніки, підпалу і руйнування будівель і споруд, а також знищення живої сили противника, розташованої на відкритій місцевості та в укріпленнях. Завдає ударів з використанням термобаричних боєприпасів об'ємного вибуху.

За даними військових експертів, ця машина прекрасно проявляє себе в локальних конфліктах, проте була б абсолютно безпорадна в умовах тотальної війни, тому що змушена діяти під прикриттям танків, а в дальності значно поступається звичайним РСЗВ.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Росія в спішному порядку перекидає на територію окупованого Криму сумнозвісну 76-ту гвардійську десантно-штурмову дивізію з Пскова - так званих «псковських десантників».

На Заході виявили ряд підтверджень того, що Росія активно перекидає на кордон з Україною масу військової техніки, при цьому маскуючи її номери.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: