Зеленський озвучив втрати на Донбасі з початку року

Читать на русском
На Донбасі з початку року загинули 26 військових. Про це в п'ятницю, 9 квітня, повідомив президент Володимир Зеленський.

На Донбасі з початку року загинули 26 військових.

Про це в п'ятницю, 9 квітня, повідомив президент Володимир Зеленський в Telegram-каналі.

За його словами, чиновники мають приїжджати на Донбас, де «вирішується доля країни».

Риторика Зеленського до вступу на пост президента: що зараз із цими обіцянкамиВолодимир Зеленський до інавгурації дав 34 обіцянки, виконав – 8, провалив – 6. Решта поки що в процесі виконання.

«Я відвідав бойові позиції, де загинули наші герої і де більше поранених. Це ті точки загострення, якими знову покрився Донбас. Тут хочуть миру, але з іншого боку лінії розмежування зброї не складають. Наші бійці розповідали мені про свою службу під звуки пострілів, які знову стали на передовій небезпечною буденністю. Після місяців дотримання режиму повного і всеосяжного припинення вогню ми повернулися до необхідності встановлювати перемир'я», - розповідає президент.

Також Зеленський розповів, яка зараз ситуація на фронті.

«Останнім часом активізувалися ворожі снайпери. Вони регулярно ціляться по позиціях наших військових. Територія біля лінії розмежування замінована, а від інфраструктури часом не залишилося нічого. Тому попереду багато роботи», - повідомив він.

Раніше Зеленський констатував, що ситуація на Донбасі дійсно загострилася, українських військових обстрілюють снайпери. Гарант підкреслив, що українська армія відповідає на обстріли своїх позицій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: