Хомчак озвучив число російських військ на українських кордонах

Читать на русском
Росія з 2014 року нарощувала своє угруповання, зараз воно становить не менше 32 700 військовослужбовців
Руслан Хомчакhromadske.ua

На окупованих Росією територіях України перебуває до 60 тисяч солдатів, на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

Про це розповів у Верховній раді головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак, передає «Сегодня».

Хомчак вказав, що станом 30 березня цього року вздовж державного кордону України (у Брянській, Воронезькій, Ростовській областях), на окупованих територіях Донбасу і Криму знаходиться 28 батальйонних тактичних груп Росії.

«Останнім часом під виглядом навчань Росія нарощує війська поблизу кордону України - на півночі, сході та півдні. Всього очікується додатково зосередження до 25 батальйонних тактичних груп, що в сукупності з уже існуючими поблизу кордону створює загрози військовій безпеці держави», – пояснив він.

«Північний вітер»: чи втрутиться Росія у конфлікт на ДонбасіВатажок самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін заздалегідь відмовився від військової допомоги РФ.

Росія, додав генерал, з 2014 року нарощувала своє угруповання, зараз вона становить не менше 32 700 військовослужбовців. Додатково відзначено нарощування угруповання шляхом переміщення ще п'яти батальйонних технічних груп.

«В ОРДЛО розгорнуто угруповання Російський окупаційних військ противника «1-го і 2-го АК» у складі 14 бойових бригад – полків і підрозділів забезпечення чисельністю близько 28 тис.осіб, які діють за підтримки регулярних військ РФ, на командних посадах в яких знаходяться кадрові офіцери РФ», - повідомив Головнокомандувач ЗСУ.

Крім того, на території ОРДЛО знаходиться група військових радників і інструкторів РФ чисельністю до 2 тис.осіб, а в Ростовській області розташовується до 12 батальйонних тактичних груп, які можуть бути перекинуті на Донбас протягом максимум пари діб.

Раніше Хомчак заявляв, що Україна готова наступати на Донбасі. Однак перед цим необхідно оцінити ризики та прорахувати сили й можливості української держави та армії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: