Бойовики псевдореспублік Донбасу готують вірнопідданський лист Путіну – ЗМІ

Читать на русском
Згідно з інформацією українських розвідників, бойовиків спонукало на створення листа ситуація на українських кордонах, де зосередилося величезне угруповання російських військ
Денис ПушилінФото РІАН

Ватажок бойовиків так званої «ДНР» Денис Пушилін готує вірнопідданський лист президенту Росії Володимиру Путіну, який існує відразу в трьох варіантах - від прохання включити захоплену бойовиками територію до складу РФ до прохання про «визнання державою» з боку Росії за придністровським сценарієм.

Про це пише ZN.UA з посиланням на документи, здобуті українськими спецслужбами.

Згідно з інформацією українських розвідників, бойовиків спонукало на створення листа ситуація на українських кордонах, де зосередилося величезне угруповання російських військ. На підпис ватажкові бойовиків підготували три варіанти листа. Початок кожного документа однаковий - Пушилін вірнопіддано дякує президенту Росії «за співчутливе ставлення до долі жителів Донбасу і безцінну допомогу, яка допомагає нам виживати під натиском київської влади з 2014 року», після чого йде набір мало осмислених фраз і традиційні звинувачення на адресу України.

Донбас: загроза та сценарії анексіїСценарій повної анексії Донбасу цілком відкрито лежав на кремлівському столі, і підготовка до його реалізації активно йшла, але потім його зі столу прибрали. В сміття не викинули, а відклали в скриньку секундної доступності.

Далі лист буде містити в собі один з трьох варіантів - в залежності від поточного стану речей:

  • Пушилін просить Росію надати «військову допомогу» для протистояння «українській агресії»;
  • Пушилін просить Путіна включити псевдореспубліку до складу РФ, оперуючи думкою якоїсь невизначеної категорії, в листі позначеної як «російське населення і російські громадяни», які нібито проживають на захопленій бойовиками території, а також результатами «референдуму» від 11 травня 2014 року;
  • Пушилін просить Путіна визнати псевдореспубліку «як незалежну демократичну правову соціальну державу» і укласти з нею договір про» «дружбу, взаємодопомогу та оборону». Фактично, ватажок бойовиків пропонує Москві придністровський сценарій, коли псевдореспубліку визнає тільки Росія, оскільки весь цивілізований світ на визнання такого ніколи не піде.

Нагадаємо, в Генштабі заявили, що на окупованих Росією територіях України знаходиться до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

На Заході виявили ряд підтверджень того, що Росія активно перекидає на кордон з Україною масу військової техніки, при цьому маскуючи її номери. Серед них виявили сумнозвісну 76-ту гвардійську десантно-штурмову дивізію з Пскова, а також важкі вогнеметні системи - неконвенційну зброю.

У Кремлі заявили, що російська армія нібито нікому не загрожує і буде перебувати біля кордонів стільки, скільки забажає - поки президент РФ Володимир Путін не віддасть інший наказ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: