Росія підтягує до українського кордону артилерію – Conflict Intelligence Team

Читать на русском
У соцмережі були опубліковані відео, на яких зображене перекидання буксируваних гаубиць; номери вантажівок-буксирів були ретельно приховані
Ілюстративне фотоФото ТАСС

На Заході виявили ряд підтверджень того, що Росія активно перекидає на кордон з Україною масу військової техніки, при цьому маскуючи її номери.

Про це заявила група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) у своїй публікації.

У матеріалі розслідувачі посилаються на дані про перекидання російської техніки, які 1 і 2 квітня з'явилися в соціальній мережі Twitter.

Загроза чи залякування: що відбувається на кордоні України з РФЧому Росія стягує війська до кордону з Україною та чи можливе повномасштабне вторгнення на Донбасі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

У соцмережі було опубліковано два відео, на яких зображене перекидання буксируваних гаубиць «Мста-Б». На першому відео оператор повідомляє про те, що у техніки закриті номери, на другому можна розгледіти, що держномери на техніці закриті синьою плівкою в тих місцях, де повинен бути код, який вказує на приналежність до того чи іншого військового округу РФ.

«Нам вдалося встановити, що і перше, і друге відео зняті в районі Ростова-на-Дону на трасі М4, яка північніше місця зйомки проходить близько до кордону з Україною. Колони теж прямують на північ... Крім того, нам вдалося виявити кілька недавніх фото - і відеоматеріалів з рухом ешелонів з військовою технікою, знятих, наприклад, в Новосибірську, Тюмені та Красноуфімську (Свердловська область). Це дозволяє припустити, що на кордон з Україною продовжують перекидати не тільки частини з Західного і Південного, але і як мінімум з Центрального військового округу», - йдеться в матеріалі.

Раніше повідомлялося про те, що в Кремлі нібито стурбовані «зростаючою напруженістю» на лінії розмежування з непідконтрольними Україні територіями Донбасу і заявляють про «ризики відновлення війни».

Нагадаємо, в Генштабі заявили, що на окупованих Росією територіях України знаходиться до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

Прессекретар РФ Дмитро Пєсков заявив, що активність російських військ біля кордонів України - це внутрішня справа Росії, якою ніхто не повинен цікавитися.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: