У ТКГ не виключають масштабного конфлікту з Росією при вступі України до НАТО

Читать на русском
Радник глави ТКГ Арестович висловив побоювання, що Росія розпалить в Україні ще більш масштабний конфлікт і нагадав про загрозливі заяви МЗС РФ
Ілюстративне фото24 канал

Україна ризикує при вступі до лав НАТО отримати масштабний конфлікт з Росією, яка всіма засобами та способами намагається не допустити такого розвитку подій, як Україна у складі Альянсу.

Таку думку висловив радник української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Олексій Арестович в ефірі телеканалу «Україна 24».

Вік НАТО не бачити. Колонка Леоніда ШвецяЗатримано Юрія Зонтова – співробітника Служби зовнішньої розвідки і брата судді Павла Вовка. Непогано б, щоб внутрішнє розслідування торкнулося ширшого кола питань, ніж посередництво розвідника в схемах брата.

«Членство в НАТО принесе більше проблем, тому що Росія ні за яких обставин не допустить нашого вступу в НАТО, і нам доведеться заплатити за вступ до НАТО ще більш масштабним конфліктом в Україні. Я не проти цього, я не боюся, я готовий заплатити за це. Але потрібно розуміти, що це має бути оплачено. Останні заяви МЗС РФ, Гризлова говорять про те, що початок вступу в НАТО має бути початком кінця України, і це їх принципова позиція. Ми повинні розуміти, що легко не буде, ми вже платимо ціну за цей напрямок нашої політики», - заявив Арестович.

Раніше в Північноатлантичному альянсі назвали ключові реформи, які знадобляться Україні для наближення до НАТО і вступу до його лав надалі.

Також нагадаємо, Адміністрація президента Джозефа Байдена підтримує прагнення України до вступу в НАТО, проте остаточне рішення в цьому питанні належить Альянсу. Про це заявила прессекретар Білого дому Дженніфер Псакі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: