Росія перекидає до Криму сумнозвісних «псковських десантників» – Conflict Intelligence Team

Читать на русском
Бійці 76-ї ДШД ЗС РФ у 2014 році воювали на Донбасі проти української армії та вбивали українських військових.
Ілюстративне фотоInformNapalm

Росія в спішному порядку перекидає на територію окупованого Криму сумнозвісну 76-ту гвардійську десантно-штурмову дивізію з Пскова - так званих «псковських десантників».

Про це повідомляє незалежна група російських розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT).

Так, розслідувачі виявили в соцмережах відео, датоване 4 квітня 2021 року, на якому серед іншого можна побачити залізничну платформу з самохідною артилерійською установкою «Нона-С», яка знаходиться на озброєнні повітряно-десантних військ РФ.

Номер платформи був перевірений за допомогою відкритого сервісу gdevagon. Платформа з САУ слідувала зі станції Черех в Псковській області на станцію «Сімферополь-Вантажний». Вантажовідправником і вантажоодержувачем була вказана одна і та ж військова частина за номером 07264 - під цим шифром ховається 76-та гвардійська десантно-штурмова дивізія. Конкретно в Череху дислокується 104-й гвардійський десантно-штурмовий полк, що входить до складу цієї дивізії.

Загроза чи залякування: що відбувається на кордоні України з РФЧому Росія стягує війська до кордону з Україною та чи можливе повномасштабне вторгнення на Донбасі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

Бійці 76-ї дивізії у 2014 році воювали на Донбасі проти української армії та вбивали українських військових.

Нагадаємо, в Генштабі заявили, що на окупованих Росією територіях України знаходиться до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

На Заході виявили ряд підтверджень того, що Росія активно перекидає на кордон з Україною масу військової техніки, при цьому маскуючи її номери.

Прес-секретар РФ Дмитро Пєсков заявив, що активність російських військ біля кордонів України - це внутрішня справа Росії, якою ніхто не повинен цікавитися.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: