США попередили Росію про наслідки у разі агресії проти України

Читать на русском
Заява держсекретаря США прозвучала на тлі постійних повідомлень про стягування великих мас російських військ до українських кордонів.
Ентоні БлінкенAP Photo

Адміністрація президента США Джозефа Байдена попередила Росію про серйозні наслідки для Москви у разі агресії проти України.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен 11 квітня в ефірі телеканалу NBC.

«Президент Байден дуже чітко висловився про це. Якщо Росія буде діяти нерозважливо або агресивно, будуть наслідки», - сказав Блінкен.

Загроза чи залякування: що відбувається на кордоні України з РФЧому Росія стягує війська до кордону з Україною та чи можливе повномасштабне вторгнення на Донбасі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

Заява держсекретаря США прозвучала на тлі постійних повідомлень про стягування великих мас російських військ до українських кордонів. При цьому Блінкен відмовився коментувати ймовірність військового втручання США в разі великомасштабної агресії Росії.

Блінкен додав, що ситуація виглядає дуже серйозною, оскільки біля кордонів України значно більше військ, ніж у 2014 році. Тому Вашингтон зараз знаходиться в тісному контакті з європейськими союзниками та партнерами, які поділяють ці побоювання.

Нагадаємо, в Генштабі заявили, що на окупованих Росією територіях України знаходиться до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

На Заході виявили ряд підтверджень того, що Росія активно перекидає на кордон з Україною масу військової техніки, при цьому маскуючи її номери. Серед них виявили сумнозвісну 76-ту гвардійську десантно-штурмову дивізію з Пскова, а також важкі вогнеметні системи - неконвенційну зброю.

У Кремлі заявили, що російська армія нібито нікому не загрожує і буде перебувати біля кордонів стільки, скільки забажає - поки президент РФ Володимир Путін не віддасть інший наказ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: