Війська РФ біля кордонів України: Держдепартамент вимагає від Кремля пояснень

Читать на русском
Вашингтон вкрай стурбований безперервними спробами Москви залякати Україну всіма можливими способами
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Державний департамент США зажадав від Росії пояснень через стягування російських військ до кордону з Україною.

Про це повідомив прессекретар Держдепартаменту США Нед Прайс, передає Голос Америки.

Прайс заявив, що США підтримують Україну в її протистоянні агресії РФ. Вашингтон вкрай стурбований безперервними спробами Москви залякати Україну, зосереджуючи на кордонах війська і розпалюючи ситуацію на території України, на Донбасі.

«Ми попросили Росію дати пояснення цим провокаціям. Але більш важливо те, що ми направили нашим українським партнерам, - сигнал, покликаний знову запевнити їх (в нашій допомозі)», - сказав Прайс.

Загроза чи залякування: що відбувається на кордоні України з РФЧому Росія стягує війська до кордону з Україною та чи можливе повномасштабне вторгнення на Донбасі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

Раніше повідомлялося про те, що в Кремлі нібито стурбовані «зростаючою напруженістю» на лінії розмежування з непідконтрольними Україні територіями Донбасу і заявляють про «ризики відновлення війни».

Нагадаємо, в Генштабі заявили, що на окупованих Росією територіях України знаходиться до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

На Заході виявили ряд підтверджень того, що Росія активно перекидає на кордон з Україною масу військової техніки, при цьому маскуючи її номери.

Прессекретар РФ Дмитро Пєсков заявив, що активність російських військ біля кордонів України - це внутрішня справа Росії, якою ніхто не повинен цікавитися.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: