Росія заявила про «безпрецедентність» нових санкцій України

Читать на русском
Особливо Володін обурився санкціям проти Росспівробітництва – саме ці санкції викликали у нього крики про безпрецедентність
Держдума РФІА Regnum

Нові українські санкції, введені згідно з рішенням РНБО 2 квітня і спрямовані, в тому числі проти російських компаній, є прикладом «нехтування міжнародним правом і здоровим глуздом».

Про це заявив спікер Державної Думи Росії В'ячеслав Володін 4 квітня у своєму каналі в Telegram.

«Санкції київської влади проти російських громадян і компаній стали прикладом нехтування міжнародним правом і здоровим глуздом. Україна, як може, наслідує своїх покровителів», - написав він.

Особливо Володін обурився санкціям проти Росспівробітництва, за його словами, вводити санкції проти суб'єкта «сенс діяльності якого в розвитку гуманітарного міжнародного співробітництва, - випадок безпрецедентний». Росіянин вже заявив, що депутати Держдуми будуть радитися з Міністерством закордонних справ Росії та представниками Росспівробітництва щодо прийняття відповідних заходів.

Нагадаємо, на засіданні 2 квітня Рада національної безпеки та оборони вперше в історії України ввела персональні санкції проти десяти контрабандистів.

Крім цього, санкції ввели й проти 68 компаній, які пов'язують з ними. Також під санкції потрапили 11 російських компаній і організацій, у тому числі організація «Росспівробітництво».

4 квітня президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО «про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: