У Кремлі заявили про можливе відновлення війни на Донбасі

Читать на русском
Заява Кремля пролунала на тлі зосередження військ Росії біля українських кордонів і приведення європейських військ США в повну боєготовність.
Дмитро Пєсковyandex.ru

У Кремлі нібито стурбовані «зростаючою напруженістю» на лінії розмежування з непідконтрольними Україні територіями Донбасу і заявляють про «ризики відновлення війни».

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на слова прессекретаря президента Росії Дмитра Пєскова.

«Українська сторона може піти на провокаційні дії, які приведуть до війни. Звичайно, не хотілося б це побачити», - заявив Пєсков.

«Північний вітер»: чи втрутиться Росія у конфлікт на ДонбасіВатажок самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін заздалегідь відмовився від військової допомоги РФ.

При цьому Пєсков наполегливо продовжує називати російську агресію в Україні, що ведеться за підтримки найманців, бойовиків та інших злочинних елементів, «громадянською війною» - так, у відповідь на питання, чи допускає Москва участь російської армії в бойових діях на боці бойовиків Пєсков знову почав говорити про так звану «громадянську війну».

Раніше Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак у Раді заявив, що на окупованих Росією територіях України перебуває до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

Нагадаємо, боєготовність Європейського командування армії США підвищена до максимально можливого рівня на тлі того, що російські війська стягуються до українських кордонів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: