США і НАТО обговорили скупчення російських військ на кордоні з Україною

Читать на русском
США зберігають стурбованість у зв'язку з агресивними діями та провокаціями Росії на українському кордоні
Держдепартамент СШАAP Photo

США обговорили з союзниками по Північноатлантичному Альянсу (НАТО) агресивну поведінку Росії на українських кордонах, зосередження російських військ і ескалацію на Донбасі.

Про це заявила 2 квітня під час телефонного пресбрифінгу заступник спікера Державного департаменту США Джаліна Портер, передає «Укрінформ».

«Безумовно, нам відомі звіти українських військових про пересування військ РФ навколо їхніх кордонів. І ми обговорюємо нашу стурбованість щодо зростаючої напруженості та порушення режиму припинення вогню, а також щодо регіональної напруженості з союзниками по НАТО», - зазначила вона.

Зеленський провів велику таємну нараду з генералами – ДаниловЗа словами Данилова, в кожній області України є система проти нападу ззовні, однак робота цієї системи є секретною інформацією

Портер додала, що США зберігають стурбованість у зв'язку з агресивними діями та провокаціями Росії на українському кордоні.

Раніше повідомлялося про те, що в Кремлі нібито стурбовані «зростаючою напруженістю» на лінії розмежування з непідконтрольними Україні територіями Донбасу і заявляють про «ризики відновлення війни».

Нагадаємо, в Генштабі заявили, що на окупованих Росією територіях України знаходиться до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

Боєготовність Європейського командування армії США підвищена до максимально можливого рівня на тлі того, що російські війська стягуються до українських кордонів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: