Україна просить США про посилення санкцій проти Росії – Маркарова

Читать на русском
За адміністрації нового президента США Джозефа Байдена антиросійська санкційна політика залишається для Білого дому принциповою.
Оксана МаркароваВідкрите джерело

Україна вітає чергове продовження санкцій США, спрямованих проти Росії, і проситиме Вашингтон про посилення санкційного тиску на Кремль.

Про це заявила український посол у США Оксана Маркарова в інтерв'ю Радіо Свобода.

Вона зазначила, що за адміністрації нового президента США Джозефа Байдена антиросійська санкційна політика залишається для Білого дому принциповою.

«Ми вітаємо ті санкції, які є. І постійно просимо про поглиблення санкцій», - заявила Маркарова.

Посол додала, що якщо Росія не змінить свою політику, санкції проти неї з часом будуть тільки посилюватися.

«Ми також хотіли б, ми про це говоримо також на всіх офіційних рівнях (я маю на увазі, ми - Україна) більшої залученості США в усі формати. І я думаю, що це також знайде відгук у нашого стратегічного партнера», - констатувала Маркарова.

Нагадаємо, США планують розширити санкції проти Росії через її агресивну поведінку, що є ключовою проблемою як для США, так і для Альянсу НАТО. Для цього буде вибрано конкретний час.

17 березня стало відомо, що США вводять чергові торгові санкції проти Росії через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального і скрипалів у Солсбері. Санкції передбачають нові експортні обмеження на товари, пов'язані з національною безпекою.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: