Кулеба закликав до тиску на Росію заради деескалації ситуації на Донбасі

Читать на русском
Голова МЗС України підкреслив важливість посилення міжнародного тиску на Росію, що має допомогти в процесі деескалації ситуації на Донбасі
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час з Міністром закордонних справ Канади Марком Гарно закликав посилити тиск на Росію, щоб ліквідувати загострення ситуації на Донбасі.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Зокрема, Кулеба заявив, що Росія відмовиться від дотримання режиму припинення вогню на Донбасі, а замість того, щоб сісти за стіл переговорів, активно нарощує свої військові угруповання біля кордону з Україною.

Глава МЗС України підкреслив важливість посилення міжнародного тиску на Росію, що має допомогти в процесі деескалації ситуації на Донбасі. Кулеба подякував канадській стороні за введені нещодавно санкції проти Росії.

«Північний вітер»: чи втрутиться Росія у конфлікт на ДонбасіВатажок самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін заздалегідь відмовився від військової допомоги РФ.

Марк Гарно, зі свого боку, засудив провокаційні дії Росії та концентрацію нею військ поблизу українського кордону, крім цього, він підтвердив повну підтримку України з боку Канади.

Нагадаємо, під час розмови міністрів оборони США та України Сполучені Штати пообіцяли підтримку Україні в разі ескалації агресії Росії.

Північноатлантичний альянс висловив крайню стурбованість тим фактом, що Росія проводить стрімке нарощування угруповання своїх військ біля кордонів України. На думку НАТО, саме Москва несе відповідальність за загострення ситуації на Донбасі.

Раніше повідомлялося про те, що в Кремлі нібито стурбовані «зростаючою напруженістю» на лінії розмежування з непідконтрольними Україні територіями Донбасу і заявляють про «ризики відновлення війни».

Нагадаємо, в Генштабі заявили, що на окупованих Росією територіях України знаходиться до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

Боєготовність Європейського командування армії США підвищена до максимально можливого рівня на тлі того, що російські війська стягуються до українських кордонів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: