Зеленський і прем'єр Великої Британії обговорили загострення на Донбасі

Читать на русском
Президент України закликав Британію та інших членів НАТО збільшити присутність у регіоні та посилити санкційний тиск на Росію
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єром Великої Британії Борисом Джонсоном. Серед іншого, сторони обговорили ескалацію ситуації на Донбасі, стягування російських військ до кордону і спроби Росії зірвати реалізацію Мінських угод.

Про це повідомляє пресслужба офісу президента.

«Останні дії Росії кидають серйозний виклик безпеці України, країнам-членам НАТО і всій Європі», - заявив Зеленський.

У соцмережі НАТО вперше з'явився пост українською мовоюКомандування НАТО вперше опублікувало на своїй сторінці в соціальній мережі пост українською мовою.

Президент України закликав Британію та інших членів НАТО збільшити присутність в регіоні та посилити санкційний тиск на Росію, а також подякував Джонсону за незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

«Ми відчуваємо, що Україна не на самоті. Нас підтримують країни «Великої сімки», - сказав Зеленський.

Раніше повідомлялося про те, що в Кремлі нібито стурбовані «зростаючою напруженістю» на лінії розмежування з непідконтрольними Україні територіями Донбасу і заявляють про «ризики відновлення війни».

Нагадаємо, в Генштабі заявили, що на окупованих Росією територіях України знаходиться до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: