Офіс президента готує нові домовленості щодо Донбасу – Мендель

Читать на русском
В Україні зараз триває єдиний масштабний військовий конфлікт в Європі і ця війна залишається одним з головних питань міжнародного порядку денного
Юлія МендельInstagram

Україна продовжує переговори щодо Донбасу на всіх можливих рівнях, у тому числі з країнами нормандського формату. Результатами переговорів мають стати певні домовленості про процес переговорів у питанні досягнення миру.

Про це розповіла прессекретар президента України Юлія Мендель в ефірі телеканалу «Дом».

«Мир - це не просто абстрактна цінність, а можливість підіймати промисловість, створювати робочі місця, розвивати інфраструктуру», - зазначила Мендель.

Загроза чи залякування: що відбувається на кордоні України з РФЧому Росія стягує війська до кордону з Україною та чи можливе повномасштабне вторгнення на Донбасі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

За її словами, в Україні зараз триває єдиний масштабний військовий конфлікт в Європі та ця війна залишається одним з головних питань міжнародного порядку денного. Тому, додала Мендель, це нормально, коли лідери інших країн згадують про ситуацію на Донбасі у своїх переговорах. Але це не означає, що хтось планує приймати якісь рішення в обхід України.

«Але одна справа, коли про Донбас говорять, висловлюють свою точку зору. І зовсім інше - коли приймаються якісь рішення. І у світовій дипломатії в принципі неможливо, щоб рішення по будь-якій країні приймалися без її участі. Особливо, коли ми говоримо про такий напружений конфлікт, який відбувається на Донбасі», - зазначила прессекретар Зеленського.

Нагадаємо, 31 березня канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон і російський президент Володимир Путін під час онлайн-конференції серед іншого обговорили ескалацію на сході України; при цьому президента України Володимира Зеленського до обговорення ситуації на Донбасі не запрошували.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: