Німеччина і Франція зажадали негайно припинити ескалацію на Донбасі

Читать на русском
Німеччина і Франція висловили стурбованість зростанням напруги на Донбасі і закликали сторони конфлікту знову сісти за стіл переговорів
Ілюстративне фотоpicture-alliance

Німеччина і Франція зажадали від усіх сторін конфлікту на Донбасі негайно припинити ескалацію ситуації. Париж і Берлін стурбовані тим, що кількість порушень режиму припинення вогню занадто зросла.

Про це йдеться в заяві МЗС обох країн, передає «Страна».

Загроза чи залякування: що відбувається на кордоні України з РФЧому Росія стягує війська до кордону з Україною та чи можливе повномасштабне вторгнення на Донбасі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

«Німеччина і Франція стурбовані зростанням числа порушень режиму припинення вогню після стабілізації ситуації на сході України з липня 2020 року. Ми уважно стежимо за ситуацією, особливо за пересуваннями російських військ, і закликаємо сторони утриматися і негайно припинити ескалацію. Ми підтверджуємо нашу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. У якості посередників в нормандському форматі Німеччина і Франція прагнуть до реалізації Мінських домовленостей в повному обсязі. З цією метою на регулярній основі тривають переговори», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 31 березня канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон і російський президент Володимир Путін під час онлайн-конференції серед іншого обговорили ескалацію на сході України; при цьому президента України Володимира Зеленського до обговорення ситуації на Донбасі не запрошували.

З початку суботи, 3 квітня, проросійські бойовики на Донбасі шість разів порушували режим припинення вогню. Поблизу Шумів внаслідок підриву на міні загинув український військовий.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: