Папа Римський у пасхальному посланні згадав Донбас і Карабах

Читать на русском
Папа Римський Франциск 4 квітня виголосив традиційне пасхальне звернення. Він згадав конфлікт на сході України, Карабах, Сирію, М'янму і пандемію.
скрін з відео

Папа Римський Франциск 4 квітня виголосив традиційне пасхальне звернення «Urbi et Orbi». Він згадав конфлікт на сході України, війну в Нагірному Карабасі, Сирію, М'янму і проблеми пандемії.

Про це повідомляє пресслужба Ватикану.

Папа Римський закликав усіх вакцинуватися від коронавірусуПапа Римський Франциск закликав усіх людей вакцинуватися від коронавірусної інфекції, зазначивши, що це етичний обов’язок кожного.

Він, зокрема, закликав приборкати гонку озброєнь і вибрати мир замість «світогляду війни».

«Занадто багато насильства зберігається в світі! Господи, ти - наш світ, допоможи перемогти менталітет війни. Дозволь тим, хто став бранцями цих конфліктів, особливо на сході України і в Нагірному Карабасі, повернутися живими і здоровими до своїх родин ... Христос, дай світ любові змученої Сирії, де мільйони людей живуть в нелюдських умовах », - сказав Франциск.

Він також звернув увагу на місця, які страждають від внутрішнього насильства і міжнародного тероризму в африканських районах Сахеля, Нігерії, Тігрея і регіоні Кабо Делгадо в Мозамбіку.

Папа Франциск також помолився за молодих людей М'янми, «відданих підтримці демократії і забезпечення їх права на голос мирним шляхом». Він також висловив надію, що жителі Лівану знайдуть підтримку міжнародної спільноти в ці важкі часи.

«І нехай Христос зупинить збройний конфлікт в улюбленій і зруйнованій війною Сирії», - додав Папа Римський.

Також понтифік закликав людей не втрачати надії на швидке припинення пандемії і повернення до нормального життя, а країни світу - прискорити поширення вакцин проти COVID-19, особливо серед бідних.

04 April 2021 Easter - Message and “Urbi et Orbi” Blessing Pope FrancisVatican News

Нагадаємо, в січні Папа Римський вакцинувався від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: