СММ ОБСЄ виявила на Донбасі танки, артилерію і РСЗВ бойовиків

Читать на русском
Російські окупанти та їхні поплічники продовжують застосовувати стрілецьку зброю, щоб перешкодити роботі БПЛА патрулів ОБСЄ
СММ ОБСЄday.kyiv.ua

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ виявила чергові порушення з боку бойовиків псевдореспублік та їхніх російських господарів на непідконтрольній Україні частині Донбасу.

Про це повідомляє штаб ООС з посиланням на звіт СММ ОБСЄ від 1 квітня.

Так, 31 березня патруль СММ ОБСЄ виявив відразу 15 реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» калібру 122 мм, розміщених біля населеного пункту Хрустальний в окупованій частині Луганської області поза місцями зберігання для важкої техніки.

Загроза чи залякування: що відбувається на кордоні України з РФЧому Росія стягує війська до кордону з Україною та чи можливе повномасштабне вторгнення на Донбасі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

29 березня за межами місць зберігання важкої техніки зафіксували дев'ять танків, шість самохідних гаубиць і 29 бойових броньованих машин на полігоні поблизу населеного пункту Міусинськ, а на полігоні поблизу Мирного в Луганській області – три танки Т-64.

Також, наголошується у звіті, російські окупанти і їх поплічники продовжують застосовувати стрілецьку зброю, щоб перешкодити роботі БПЛА патрулів ОБСЄ.

«Перешкоджання роботі СММ ОБСЄ з боку російських найманців набуло систематичного характеру, його метою є затримка і недопуск патрулів в місця або до об'єктів, на яких готуються і проводяться різні порушення, заборонені Мінськими домовленостями», - сказано в повідомленні.

З початку суботи, 3 квітня, проросійські бойовики на Донбасі шість разів порушували режим припинення вогню. Поблизу Шумів внаслідок підриву на міні загинув український військовий.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: