Євросоюз, як і раніше, підтримує Україну – Боррель

Читать на русском
Боррель запросив главу МЗС України взяти участь у засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС 19 квітня
Жозеп БоррельEPA - European Pressphoto Agency

Європейський союз, як і раніше, прихильний підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, особливо на тлі загострення Росією ситуації з безпеки.

Про це написали міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель в Twitter.

Загроза чи залякування: що відбувається на кордоні України з РФЧому Росія стягує війська до кордону з Україною та чи можливе повномасштабне вторгнення на Донбасі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

Так, Кулеба написав, що Боррель запросив його взяти участь у засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС 19 квітня.

«Ключова тема розмови з Жозепом Боррелем - загострення Росією ситуації з безпеки. «ЄС з вами» - так глава дипломатії ЄС запевнив у підтримці суверенітету і територіальної цілісності України та запросив мене взяти участь у засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС 19 квітня», - зазначив глава МЗС.

Сам же Боррель, коментуючи розмову, написав, що серйозною стурбованістю стежить за російською військовою активністю навколо України, а також ще раз запевнив у тому, що ЄС всіляко підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Раніше повідомлялося про те, що в Кремлі нібито стурбовані «зростаючою напруженістю» на лінії розмежування з непідконтрольними Україні територіями Донбасу і заявляють про «ризики відновлення війни».

Нагадаємо, в Генштабі заявили, що на окупованих Росією територіях України знаходиться до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: