Окупанти використовують на Донбасі заміновані іграшкові літаки

Читать на русском
Сапери ЗСУ підірвали іграшковий планер, начинений вибухівкою. Що було б, вияви таку іграшку діти - питання, яке коментарів не потребує.
Замінована іграшкаШтаб ООС/Facebook

Окупанти на Донбасі продовжують використовувати заборонені методи ведення бойових дій. Так, нещодавно українськими військовими був виявлений іграшковий літачок, який запустили бойовики, оснастивши його вибухівкою.

Про це повідомляє штаб ООС.

«На цьому тижні в районі селища Широкине ворожі війська активізували свої дії та використовували заборонене Женевськими конвенціями озброєння. Ворог останнім часом вдається до абсолютно цинічних, хоч і не нових способів, це - дистанційне мінування. Днями в межах відповідальності одного з підрозділів окремої бригади морської піхоти було виявлено саморобний вибуховий пристрій - іграшковий дитячий літак, начинений вибуховою речовиною. Прилетів за вітром з боку противника», - сказано в повідомленні.

Резніков розповів, скільки часу знадобиться для розмінування ДонбасуМіністр зазначив, що вивчав досвід Хорватії по ліквідації наслідків бойових дій 1991-1995 років, які відбувалися при виході країни зі складу Югославії.

Після того як військові зачепили іграшку гаком-кішкою і спробували зрушити її з місця, літачок здетонував. Що було б, вияви таку «іграшку» діти - питання, яке коментарів не потребує.

Відзначається, що з початку бойових дій на Донбасі - з квітня 2014 року - було зафіксовано не менше 300 інцидентів із застосуванням противником саморобних вибухових пристроїв. Як і протипіхотні міни, ці СВП є пристроями не вибіркової дії, і набагато частіше завдають шкоди цивільному населенню, а не українським військовослужбовцям.

Нагадаємо, з початку бойових дій на Донбасі, тобто в період з квітня 2014 року по серпень 2020 року жертвами мін і вибухівки на території Донецької та Луганської областей України стали щонайменше 42 дитини.

У суботу, 3 квітня, поблизу населеного пункту Шуми на Донбасі загинув український військовий. Він підірвався на невідомому мінно-вибуховому пристрої.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: