Від використання вакцини AstraZeneca відмовилися ще дві країни

Читать на русском
Нідерланди та Ірландія прийняли рішення поки що призупинити вакцинацію із застосуванням препарату AstraZeneca
Ілюстративне фотоGetty Images

Від використання вакцини компанії AstraZeneca для вакцинації населення від коронавірусу прийняли рішення тимчасово відмовитися ще дві європейських країни - Нідерланди та Ірландія.

Відповідні заяви МОЗ Нідерландів та МОЗ Ірландії опубліковані в неділю, 14 березня.

«Голландське управління з оцінки лікарських засобів рекомендувало призупинити використання вакцини AstraZeneca у якості запобіжного заходу. Міністерство охорони здоров'я, добробуту і спорту прийняло рішення схвалити дану рекомендацію і не використовувати вакцину до 28 березня включно», - сказано в повідомленні нідерландського Міністерства.

Національний Консультативний Комітет з імунізації Ірландії зазначив, що причиною є інформація про можливий тромбоз після застосування AstraZeneca. Поки ця інформація перевіряється, прийнято рішення призупинити застосування препарату.

«У зв'язку з появою нової інформації та очікуванням подальших даних від EMA, у якості запобіжного заходу рекомендовано тимчасово відкласти використання вакцини AstraZeneca від коронавірусу відсьогодні, 14 березня 2021 року», - йдеться в пресрелізі.

У яких країнах призупинили вакцинацію препаратом AstraZenecaПрепаратом AstraZeneca припинили вакцинувати населення деякі країни. Усе через появу серйозних побічних ефектів.

Нагадаємо, що низка держав Європи та Азії вже відклала вакцинацію від коронавірусу із застосуванням вакцини AstraZeneca - це Таїланд, Данія, Норвегія, Ісландія та Австрія. Причиною цього стали повідомлення про нібито утворення тромбів після використання даної вакцини, а також смерті людей, які були щеплені цією вакциною.

А ось Італія дозволила подальше використання вакцини, не знайшовши зв'язку з її застосуванням і смертями вакцинованих.

11 березня представник компанії заявив, що вакцина від коронавірусу AstraZeneca ефективно працює проти хвороби та прекрасно переноситься пацієнтами будь-якого віку.

12 березня у ВООЗ порекомендували продовжити використовувати для вакцинації від коронавірусу препарат компанії Oxford/AstraZeneca.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: