У лікарнях Харкова не вистачає ліжко-місць і кисню для хворих – лікар

Читать на русском
Також професор зазначив, що фіксується все більше хворих молодих людей - вік пацієнтів коливається від 11 до 39 років
Ілюстративне фотоFacebook

У Харкові склалася важка ситуація з медичною системою. Хворих на коронавірус настільки багато, що їх вже нікуди класти, не вистачає ліжок з киснем.

Про це написав професор, завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії в Харківській медичній академії післядипломної освіти (ХМАПО) Володимир Корсунов у Facebook.

«Лікарні завантажені повністю, кисневих місць майже не залишилося, реанімації повні по вуха, і хворі неінвазивної вентиляції знову лежать, де є хоча б хоч поточний кисень», - написав він.

Також професор зазначив, що фіксується все більше хворих молодих людей. За його словами, зараз в реанімації Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні лежать троє пацієнтів у віці від 31 до 39 років, в обласній дитячій клінічній лікарні Харкова – на інвазивній штучній вентиляції легенів дитина 11 років і на неінвазивній – 17 років.

Як записатися до листа очікування вакцинації від COVID-19 через «Дію» або за номером телефону МОЗМОЗ спільно з Мінцифри запустили програму запису до листа очікування вакцинації від коронавірусу. Ми розібрались, як це зробити телефоном або через додаток Дія.

Нагадаємо, станом на ранок 14 березня в Україні провакцинували 51 137 осіб. Всі вони отримали першу дозу вакцини. За добу було вакциновано 3 596 осіб. Вакцинацію проводило 90 мобільних бригад з імунізації.

Лідерами за кількістю зроблених щеплень стали Львівська (370 щеплень), Чернівецька (290 щеплень) та Хмельницька (270 щеплень) області.

Також повідомлялося, що в Україні за добу виявили коронавірус у 9012 осіб, померло від інфекції 145 осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: