Використання вакцини AstraZeneca призупинила ще одна країна

Читать на русском
Уряд Таїланду відклав вакцинацію від коронавірусу вакциною AstraZeneca. Причиною цього стали повідомлення про нібито утворення тромбів після використання даної вакцини.
Фото: Reuters

Уряд Таїланду відклав вакцинацію від коронавірусу вакциною AstraZeneca. Причиною цього стали повідомлення про нібито утворення тромбів після використання даної вакцини.

Про це повідомляє BBC.

Вакцинація препаратом AstraZeneca повинна була початися в країні сьогодні, 12 березня. Першим щеплення повинен був отримати прем'єр-міністр.

«Хоча якість AstraZeneca хороша, деякі країни попросили відстрочку. Ми відтермінуємо теж», – сказав радник національного комітету з вакцин проти COVID Таїланду Піясакол Саколсатаядорн.

Які можливі побічні ефекти від COVID-вакцинПобічні ефекти вакцин від коронавірусу Covishield, Pfizer, AstraZeneca і Moderna – на інфографіці.

При цьому в МОЗ Таїланду зазначили, що партія вакцин AstraZeneca, яку планують використовувати в країні, відрізняється від тієї, що використовують в Європі, а у азійців проблем з тромбами зазвичай немає.

Перша партія з 117 300 доз вакцини AstraZeneca прибула в Таїланд 24 лютого. Наразі в країні триває вакцинація китайською вакциною Sinovac Coronavac.

Нагадаємо, вчора Данія, Італія, Норвегія та Ісландія призупинили використання вакцини AstraZeneca через нібито утворення тромбів.

При цьому Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) спростувало зв'язок вакцини AstraZeneca з утворенням тромбів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: