Міжнародні організації закликали США поділитися вакцинами з рештою світу

Читать на русском
США мають величезні запаси вакцини - її достатньо для того, щоб вакцинувати кожну дорослу людину в країні тричі
Ілюстративне фотоReuters

Міжнародні організації та деякі чиновники в самих США закликали Вашингтон поділитися з іншими країнами вакцинами від коронавірусу.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Відзначається, що дискусії з питання про те, чи не час США Поділитися вакцинами від коронавірусу з країнами, яким їх не вистачає, виникли після повідомлення про те, що в США скоро буде надлишок вакцин. Президент США Джозеф Байден пообіцяв розглянути таку можливість - але після того, як завершиться вакцинаційна кампанія в США.

«Ми переконаємося, що спочатку подбали про американців, але потім спробуємо допомогти решті світу», - сказав глава Білого дому.

США мають величезні запаси вакцини - її достатньо для того, щоб вакцинувати кожну дорослу людину в країні тричі. До того ж не так давно Байден розпорядився закупити додаткових 100 млн доз вакцини Johnson&Johnson. І останнє - в США на складах знаходяться десятки мільйонів доз вакцини AstraZeneca. Зараз ця вакцина проходить фінальні стадії клінічних випробувань в країні, тому її поки не дозволяють використовувати.

Як записатися до листа очікування вакцинації від COVID-19 через «Дію» або за номером телефону МОЗМОЗ спільно з Мінцифри запустили програму запису до листа очікування вакцинації від коронавірусу. Ми розібрались, як це зробити телефоном або через додаток Дія.

Білий дім пояснює такі запаси необхідністю боротьби з непередбаченими ситуаціями або агресивними штамами. Водночас в UNICEF заявили, що країни, які зробили щеплення вразливим групам населення і медикам, повинні поділитися вакцинами з рештою світу. Але США відмовляються.

«Ми отримали запити з багатьох країн світу, які звернулися щодо доз до США, але поки уряд не надав їх нікому», - зазначила прессекретар Білого дому Джен Псакі.

Раніше Вашингтон повідомив Європейському Союзу, що не буде здійснювати поставки вакцини від коронавірусу розробки AstraZeneca COVID-19, вироблених в Сполучених Штатах.

Нагадаємо, 13 березня лідери п'яти країн-членів Європейського Союзу - Австрії, Латвії, Чехії, Словенії та Болгарії - зажадали переговорів на вищому рівні для забезпечення «справедливого» розподілу вакцин серед членів ЄС. На їхню думку, при збереженні поточної ситуації ряд країн опиниться в нерівному становищі вже до літа 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: