У ВООЗ порекомендували продовжити використання препарату AstraZeneca для вакцинації

Читать на русском
Консультативний комітет ВООЗ з безпеки вакцин проводить всебічне вивчення вакцини від AstraZeneca після того, як ряд країн призупинив її застосування
AstraZenecapicture-alliance

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) порекомендували продовжити використовувати для вакцинації від коронавірусу препарат компанії Oxford/AstraZeneca. Ведеться розслідування причин виникнення тромбозу у деяких вакцинованих не повинно стати до цього перешкодою.

Про це заявила представник ВООЗ Маргарет Харріс на брифінгу 12 березня, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Харріс зазначила, що на цей момент Консультативний комітет ВООЗ з безпеки вакцин проводить всебічне вивчення вакцини від AstraZeneca після того, як ряд країн призупинив її застосування. Проте, зазначила вона, зараз немає ніяких причин перестати використовувати цю вакцину, оскільки користь від AstraZeneca перевищує негативні наслідки.

Які можливі побічні ефекти від COVID-вакцинПобічні ефекти вакцин від коронавірусу Covishield, Pfizer, AstraZeneca і Moderna – на інфографіці.

«Дуже важливо розуміти, що так, ми повинні продовжувати використовувати вакцину AstraZeneca», - резюмувала Харріс.

12 березня уряд Таїланду відклав вакцинацію від коронавірусу вакциною AstraZeneca. Причиною цього стали повідомлення про нібито утворення тромбів після використання даної вакцини.

Нагадаємо, 11 березня Данія, Італія, Норвегія та Ісландія призупинили використання вакцини AstraZeneca через нібито утворення тромбів.

Раніше Австрія призупинила використання однієї з партій поставленої в країну вакцини від AstraZeneca через смерть вакцинованої жінки та важких післявакцинаційних ускладнень в іншої.

11 березня представник компанії заявив, що вакцина від коронавірусу AstraZeneca ефективно працює проти хвороби та прекрасно переноситься пацієнтами будь-якого віку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: