У Європі створили альянс фармкомпаній для ліквідації дефіциту вакцин

Читать на русском
Створена структура охоплює 13 фармацевтичних організацій - BioNTech, Novartis AG, Merck KGaA, Sanofi SA та інші.
Будівля корпорації BioNTechBioNTech

Німецька фармацевтична компанія BioNTech стала ініціатором створення альянсу фармацевтичних компаній. Основною метою альянсу стане ліквідація нестачі препаратів від коронавірусу в Європі.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Створена структура охоплює 13 фармацевтичних організацій - BioNTech, Novartis AG, Merck KGaA, Sanofi SA та інші.

«Компанії поставили перед собою спільне завдання зробити 2 млрд доз вакцини до 2021 року», - йдеться в повідомленні.

Коментуючи створення альянсу, представник BioNTech зазначив, що переговори координувалися з Pfizer, а велика частина учасників альянсу розташована на території Європи. Представник компанії також торкнувся проблеми експортних обмежень на території Європи та США, заявивши, що вони можуть значно ускладнити процес насичення країн Європи вакцинами.

У яких країнах призупинили вакцинацію препаратом AstraZenecaПрепаратом AstraZeneca припинили вакцинувати населення деякі країни. Усе через появу серйозних побічних ефектів.

«Велика кількість партнерів і складний ланцюжок поставок можуть ускладнити досягнення мети та задоволення Європейського попиту на вакцини від COVID-19», - відзначили в BioNTech.

Компанія планує розширювати власне виробництво в рамках альянсу - готується до запуску новий завод потужністю 750 млн доз вакцини на рік, продукція якого буде в першу чергу призначена для країн Євросоюзу.

Раніше фармацевтична компанія AstraZeneca офіційно оголосила про затримку нових поставок своєї вакцини від COVID-19 Європейському союзу. Планувалося, що компанія поставить в ЄС 30 млн доз вакцини в першому кварталі 2021 року і 70 млн доз вакцини - у другому кварталі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: