Кулеба заявив, що Росія помститься Україні за блокування каналів Медведчука

Читать на русском
У майбутньому Росія обов’язково спробує якимось чином помститися Україні за блокування каналів ZIK, NewsOne та 112-Україна.
Фото: УНІАН

У майбутньому Росія обов’язково спробує якимось чином помститися Україні за блокування каналів «ZIK», «Newsone» та «112-Україна».

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю «Радіо Свобода».

Санкції проти каналів Медведчука: захист інфопростору чи наступ на свободу словаУ своїй колонці політичний експерт Слово і діло Валентин Гладких робить спробу подолати пропагандистські штампи.

За словами українського дипломата, зараз у Росії є більш насущні справи, але «вони цього не забудуть і відповідь прилетить».

«Так чи інакше, нам Росія найгірше, що могла, вже зробила, незаконно окупувавши наші території. Тепер ми маємо бути готовими до щоденної боротьби і маємо розуміти, що жорстко захищаючи свої інтереси, у відповідь прилетить. І ми маємо бути готові до цього» , - зазначив урядовець.

Він підкреслив, що точно не знає, з якого саме боку можна чекати удару у відповідь від Росії, але розповів, що в Україні працюють над тим, щоб він минув безболісно.

«Де прилетить, коли, як – я цього зараз не знаю. Але ми працюємо над тим, щоб усі органи державної влади і суспільство були готові відбити удар, який буде завданий Росією», - додав Кулеба.

Нагадаємо, 2 лютого РНБО запровадила санкції проти «правої руки» Медведчука Тараса Козака. Тепер йому заборонено користуватися своїми активами та розпоряджатися власним майном.

Крім самого Козака, під санкції РНБО потрапили й деякі пов'язані з ним юридичні особи, які займаються трансляцією або ретрансляцією телеканалів «ZiK», «NewsOne» і «112 Україна».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: