Данілов пояснив впровадження санкцій проти телеканалів Медведчука

Читать на русском
За його словами, підставами стали звернення Ради від 2018 року, а також документи від Служби безпеки України, які надійшли до апарату РНБО.

Закриття каналів «112 Україна», NewsOne та ZIK сталось на підставі звернення Верховної ради від 2018 року та секретної інформації з Російської Федерації.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов на брифінгу, пише пресслужба відомства в середу, 3 лютого.

За його словами, підставами стали звернення Ради від 2018 року, а також документи від Служби безпеки України, які надійшли до апарату РНБО.

Санкції проти каналів Медведчука: як розвивалися події з 2018 року і до сьогодніЯк розвивалася ситуація з телеканалами 112 Україна, NewsOne і Zik з 2018 року і до введення санкцій Зеленським.

«Єдине, що можу сказати, - частина цих документів є секретною. Тому що мова йде про інформацію, яку ми отримуємо з держави, яка на сьогодні здійснює агресивні плани щодо нашої країни», - зазначив Данілов.

Він також додав, що щодо цих телеканалів мова не йде про свободу слова, а про інформаційний тероризм.

«Ми сюди російські наративи не кликали, ми російських окупантів не ждали... Йдеться про п'яту колоні, яка розгойдує наша держава», - сказав Данілов.

Нагадаємо, 2 лютого РНБО впровадила санкції проти «правої руки» Медведчука Тараса Козака. Тепер йому заборонено користуватися своїми активами та розпоряджатися власним майном.

Крім самого Козака, під санкції РНБО потрапили й деякі пов'язані з ним юридичні особи, пов'язані з трансляцією або ретрансляції телеканалів «ZiK», «NewsOne» і «112 Україна».

Як ми писали, вчора телеканали «ZiK», «NewsOne» і «112-Україна» припинили трансляцію на телебаченні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: