В ЄС схвалюють санкції проти каналів Медведчука – посол

Читать на русском
Європейський союз в неофіційній реакції схвалив блокування телеканалів нардепа Віктора Медведчука 112 Україна, NewsOne і ZIK.
ua.news

Європейський союз в неофіційній реакції схвалив блокування телеканалів нардепа Віктора Медведчука «112 Україна», NewsOne і ZIK.

Про це заявив глава представництва України при ЄС Микола Точицький на засіданні комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС 3 лютого, пише «Європейска правда».

Юрист розповів, чи протримаються санкції проти каналів Медведчука 5 роківУ рішенні РНБО щодо запровадження санкцій є слабкі місця, які можуть стати підставою для оскарження в судах.

«Уже сьогодні, починаючи з самого ранку, і з учорашнього вечора, дуже схвально поставилися в Єврокомісії і Службі зовнішніх дій до вчорашнього рішення Ради національної безпеки щодо наших санкцій. Це поки неофіційна реакція, але я думаю, що в ході візиту прем'єр-міністра до Брюсселя ми почуємо і офіційну. Важливо правильно все це позиціонувати», - сказав Точицький.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про санкції проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака, якого називають «правою рукою» Віктора Медведчука.

Санкції поширюються і на телеканали «112 Україна», NewsOne і Zik. Вони вже припинили своє ефірне мовлення.

Відзначимо, раніше Зеленський вважав, що не має повноважень закривати телеканали. Сьогодні він прокомментував своє рішення щодо блокування каналів.

Крім того, СБУ підтвердила санкції проти літаків, якими Медведчук і Козак літали в РФ.

А ЗМІ з'ясували, що телеканали «112 Україна», NewsOne і Zik отримували фінансування від компанії з ОРЛО.

«Слово і діло» зібрало дані Державної служби фінмоніторингу. Відомство веде роботу з протидії відмивання доходів, фінансування тероризму та розповсюдження зброї масового знищення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: