В РНБО пояснили, чому не запровадили санкції проти Медведчука

Читать на русском
Народний депутат від фракції Опозиційна платформа – За життя та кум російського президента Путіна Віктор Медведчук може потрапити під санкції Ради національної безпеки та оборони України у майбутньому
Фото з відкритих джерел

Народний депутат від фракції «Опозиційна платформа – За життя» та кум російського президента Путіна Віктор Медведчук може потрапити під санкції Ради національної безпеки та оборони України у майбутньому.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

Санкції проти каналів Медведчука: захист інфопростору чи наступ на свободу словаУ своїй колонці політичний експерт Слово і діло Валентин Гладких робить спробу подолати пропагандистські штампи.

Відповідаючи на запитання про те, чому Медведчук не потрапив під санкції РНБО разом із Тарасом Козаком та трьома проросійськими телеканалами, Данілов зазначив, що робота над цим наразі триває.

«Почекайте, всьому свій час. Ми дуже ретельно відпрацьовуємо всі документи для того, щоб бути бездоганними в цьому питанні», - заявив Данілов.

Він також зауважив, що наразі уважно відслідковуються всі телеканали, які поширюють російську пропаганду в Україні.

«Є телеканали, які працюють як російська пропаганда. Такі телеканали є в регіональних відділеннях, ми їх дуже уважно відслідковуємо. Але ще раз наголошую, якщо вони працюють в межах чинного законодавства, ми не можемо застосовувати до них такі санкції, які застосували до пана Козака, до восьми його компаній, власником яких він на сьогоднішній день є. Мені взагалі було дивно навіщо вони на Козака всі ці вісім телекомпаній записали», - заявив Данілов, додавши, що стосовно Козака правоохоронці володіють повною інформацією.

Нагадаємо, раніше Данілов заявив, що найближчим часом Рада національної безпеки та оборони запровадить нові санкції за антиукраїнську діяльність, які торкнуться як юридичних, так і фізичних осіб, зокрема, низки народних депутатів України.

Також ми писали, що 2 лютого РНБО запровадила санкції проти «правої руки» Медведчука Тараса Козака. Тепер йому заборонено користуватися своїми активами та розпоряджатися власним майном.

Крім самого Козака, під санкції РНБО потрапили й деякі пов'язані з ним юридичні особи, які займаються трансляцією або ретрансляцією телеканалів «ZiK», «NewsOne» і «112 Україна».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: